Ana Sayfa   /   Proje Amacı   /   Hedefler   /   Proje Ekibi   /   Etkinliker   /   Basında   /   İletişim        
 
 
   
   
 
   
   
   
   
   
 
   
Untitled Document
 
 
 
Yerelden Cambridge ve NASA’ya
 
 

“Yerelden Cambridge ve NASA’ya: Dezavantajlı Öğrencilerde Çanakkale Değerleri ve Girişimcilik Bilinci Geliştirme” projesinin protokolü Rektörlük Senato Salonu’nda düzenlenen törenle imzalandı. Törene Vali Güngör Azim Tuna, Milletvekili Mehmet Daniş, Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, proje yürütücüleri ve proje paydaşları katıldı.

 

Kurucuları ve Yönetim Kurulu ÇOMÜ Öğretim üyelerinden oluşan Eğitim Araştırmaları Birliği (EAB)’nin Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA)’na sunduğu “Yerelden Cambridge ve NASA’ya: Dezavantajlı Öğrencilerde Çanakkale Değerleri ve Girişimcilik Bilinci Geliştirme” adlı proje ajans tarafından kabul edildi. GMKA’ya sunulan 123 proje arasından kabul edilen 39 projeden biri olan TR22.11.SK01.0111 kodlu proje, Çanakkale’deki kamu kurumları, STK’lar ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ni bir araya getirdi.

 

Yürütücülüğünü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yunus Eryaman, yardımcılığını Yrd. Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu’nun yaptığı projenin paydaşları arasında Çanakkale Valiliği, Türkiye İş Kurumu Çanakkale İl Müdürlüğü, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Şairler ve Yazarlar Derneği yer almakta. Proje paydaşlarının projedeki temsilcileri ise; Prof. Dr. Ahmet Erdem, Prof. Dr. Metehan Uzun, Doç. Dr. Aziz Kılınç, Yrd. Doç. Dr. Enver Yolcu, Yrd. Doç. Dr. Gürkan Ergen, Milli Eğitim İl Müdürlüğü Temsilcisi Şaban Karataş, Ali Çalışkan, Alaaddin Engin, Gençlik Spor İl Müdürlüğü Temsilci Muammer Uslu, Ümit Eker, Çanakkale Valiliği Temsilcisi İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Ali Ustabaş, Türkiye İş Kurumu Çanakkale İl Müdürlüğü Temsilcisi Ahmet Kasap, Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Abdullah Şahin’den oluşmakta.

 

10’u engelli öğrenci, 30’u dar gelirli aile çocuğu, 5’i Van depremi nedeniyle Çanakkale’ye göç etmiş ailelerin çocukları, 22’si yatılı ilköğretim bölge okulları ve sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumlarında kalan çocuklar ve 13’ü Roman öğrenci olmak üzere toplam 80 öğrencinin proje ve kamp etkinliklerine katılmasının hedeflendiğinin belirtildiği törende, proje sonunda başarılı öğrencilerle çeşitli ziyaretlerin gerçekleştirileceği kaydedildi. En başarılı 1 kız ve 1 erkek öğrenciyle ABD’de NASA’ya ziyaret (4 gün/yol dahil), başarılı ilk 8 öğrenciyle Londra Bilim Müzesi ve Cambridge Üniversitesi’ni ziyaret (3 gün/yol dâhil), katılımcı 80 öğrenciyle İstanbul Panorama 1453, Miniatürk, İstanbul Modern, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün ziyaret (2 Gün/Yol Dâhil) edileceği bildirildi.

 

Yrd. Doç. Dr. Yunus Eryaman, projede, Çanakkale ili genelinde yer alan dezavantajlı çocukları girişimci, entelektüel, ulusal değerler kadar evrensel değerlerle de bütünleşmiş, çevreci, bilgi ve teknoloji okuryazarı bireyler olarak yetiştirmenin hedeflendiğini, böylelikle de eğitim aracılığı ile toplumsal barışa ve fırsat eşitliğine katkı sağlamanın amaçlandığını belirtti.

 

Yrd. Doç. Dr Enver Yolcu ise “Engelliler Başta Olmak Üzere Dezavantajlı Gruplara Yönelik Sosyal İçerme Uygulamalarının Yaygınlaştırılması, Bu Kesimlerin İstihdamının ve Girişimciliğinin Arttırılması” hedefi doğrultusunda proje programının önceliklerinin ilköğretim ikinci kademedeki 80 dezavantajlı öğrenci ve bu öğrencilerin ebeveynlerine yönelik “Çanakkale Değerleri ve Girişimcilik” alanlarında eğitim, danışmanlık hizmetleri, kültür, sanat, spor, sağlık, bilim ve edebiyat temalı kamplar organize etmeyi amaçlamak olduğunu söyledi.

 

Prof. Dr. Metehan Uzun ise proje ile ÇOMÜ’nün Çanakkale’ye dostluk eli uzattığını belirterek, yaşam boyu öğrenme konseptiyle hazırlanan bu projeye katılacak öğrencilerin seçiminde, dezavantajlı grupları oluşturan dar gelirliler, göçle gelen nüfus, engelliler, ayrımcılığa uğrayan grupların örneklem grubu olarak belirlendiğini kaydetti. Prof. Dr. Metehan Uzun, 60’ın üzerinde öğretim elemanının bu proje kapsamında çalışacağını belirtti.

 

Vali Güngör Azim Tuna ise bu projeye katkılarından dolayı Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner’e ve Milletvekili Mehmet Daniş’e teşekkür ettiğini ifade ederek, “Bu projenin başarılı bir şekilde biteceğinden eminim, bu projede hocalarımıza büyük görevler düşüyor, inanıyorum ki daha birçok projede çalışacağız” dedi.

 

Milletvekili Mehmet Daniş, ÇOMÜ kurulalı çok kısa bir zaman geçmesine rağmen büyük projelere imza atıldığını, ÇOMÜ’nün uluslararası düzeyde birçok proje hazırladığını ve bu projelerin Çanakkale’ye çok büyük katkısının olduğunu ifade ederek projelerin hazırlanmasında emeği geçen tüm akademisyenlere teşekkür etti. Bu hazırlanan projede ortaklara çok büyük işler düştüğünü belirten Daniş, dezavantajlı gruplara hazırlanan bu projenin çok büyük önem taşıdığını ve projenin fırsat eşitsizliğine bir başkaldırı niteliği taşıdığını söyledi.

 

Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner ise insan odaklı projelere, çalışmalara daha çok önem verilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Bugün inşa edilmeye çalışılan ne bir spor salonudur, ne bir binadır, ne bir kuledir. Amaç insandır, insanlarımızın değerlerinin inşa edilmesi, Çanakkale değerlerinin çocuklarımızda şekillendirilmesi ve bunun milli değerlerle ve kentsel değerlerle birleştirilmesidir. Çocuklarımıza özgüven verilmesidir. Bununda en kolay inşa edilecek alanı üniversitedir. Çanakkale ili bence oldukça şanslı illerimizden biridir, bu projede elde edeceğimiz deneyimlerin, diğer projelere de çok daha fazla katkısı olacağı kanaatindeyim” dedi.

 
İlgili Link İçin Tıklayınız
 
 
Bu websitesi T.C. Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın desteklediği TR22.11.SK01.0111 "Yerelden Cambridge ve Nasa'ya: Dezavantajlı Öğrencilerde Çanakkale Değerleri ve Girişimcilik Bilinci Geliştirme" projesi kapsamında hazırlanmıştır. İçerik ile ilgili tek sorumluluk destek yararlanıcısına aittir ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın görüşlerini yansıtmaz.